Rock Am Ring 2011, deel 4

16/06/2011 § 2 reacties

Ik tik me de tyfus, maar hier is deel 4 van de serie: De zondag. De dag van Avenged Sevenfold en Volbeat.

Hoewel er veel shirtjes van Avenged Sevenfold (hierna A7X) rond liepen, leek Zone A of B deze keer geen hele moeilijke opgave. Nou, forget it. Voor A7X stond Millencolin (nooit van gehoord). En Millencollin is heel groot in Duitsland. Dan maar weer zone C..

A7X begint, net als elke andere band op RAR11, precies op tijd. Duitsers en strakke schema’s, daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren. De huidige single ‘Nightmare’ is het openingsnummer van de set.

A7X heeft een wisselende setlist, veel vuur en zanger M. Shadows heeft een schreeuw in z’n strot waar Axl Rose een puntje aan kan zuigen. Het is een prettig spektakel. Front to back. Side to fuckin’ side. Fuck shit up! Een waar hoogtepuntje is aan het eind van de set. Ze hebben geen tijd meer voor een heel nummer, maar wel voor some fun. Eens kijken welke zone de grootste pit kan maken. En dat is inderdaad fun. Circle Pit Contest!

Na A7X is het tijd voor Volbeat. @LinArt d’r bandje. Nou ja, bandje. De hele centerstage loopt vol. Er lijkt weinig publiek over te blijven voor Alter Bridge, dat tegenover Volbeat staat geprogrammeerd (beetje jammer). Wij staan ongeveer in het midden. We staan hier wel goed.

Als @LinArt in trance is en @GK020 toch ook wel heel erg onder de indruk is van de Deense formatie, waag ik een poging om te gaan pissen. Niet omdat ik Volbeat niet leuk vind, maar gewoon omdat ik nodig moest. Ik kom een heel eind, maar na de Warsteiner Bierstube houdt het op. Er is geen doorkomen aan. Ik besluit terug te keren naar onze plek. En als ik dan toch weer langs de Bierstube kom…

Zanger Poulsen is zeer onder de indruk van het publiek dat voor hem staat. Stonden ze vorig jaar op RAR10 al voor een enorm publiek, dit jaar zijn het twee keer zo veel mensen. Minimaal 70.000, misshien wel 80.000. En Poulsen krijgt ze allemaal mee als hij zegt dat de VIP tribune (Scheißtribune!!) niet eens weet wie één van zijn helden, Johnny Cash is. Volbeat is een feestje. En zal ook altijd wel een feestje blijven. Tot volgend jaar?

Na Volbeat houdt het wel een beetje op. Natuurlijk staat System of A Down nog als grote headliner van de zondag, maar onze beentjes willen niet echt meer. We struinen nog wat rond over het circuit, kopen nog wat shirtjes, drinken nog een biertje en eten nog wat. Maar dan houd het op. Exit Nürburgring. Dag lieve Rock Am Ring. Tot volgend jaar!

The End. Deel 1 staat hier, deel 2 hier en deel 3 hier.

§ 2 Reacties op Rock Am Ring 2011, deel 4

Plaats een reactie

Wat is dit?

Je leest nu Rock Am Ring 2011, deel 4 voor KWNRD.

Meta